Julie Neyman over de nieuwe missie van DPG Media Advertising: “We willen merken laten connecteren met wat er leeft in de Belgische cultuur.”

12/10/2022

Op plug:n 2022 gaven we het startschot voor onze nieuwe missie: DPG Media Advertising. Connecting brands to the heartbeat of Belgium. Wat betekent die missie precies? Hoe zullen we die waarmaken? En waar maken we het verschil? Niemand beter om die vragen te beantwoorden dan Julie Neyman, Directeur Advertising én de leading lady van de DPG Media regie. 

1) Wat is het doel van de nieuwe missie?

Julie: Met onze nieuwe missie willen we merken laten connecteren met wat er leeft en speelt in de maatschappij. Media spelen daarin een cruciale rol, want zij hebben de kracht om wat leeft in de maatschappij mee te vormen.

Dankzij onze 87 merken en verschillende kanalen en platformen hebben we bij DPG Media Advertising een goed zicht op wat de 11 miljoen Belgen precies bezighoudt. We zijn in staat om gespreksonderwerpen aan tafel en op social media te stimuleren. En we kennen de hot topics in de vergaderzalen en op kantoor. 

Het is dan ook onze ambitie om een brug te bouwen tussen de merken van adverteerders en onze content. We willen hen faciliteren zodat ze hun doelgroep op een impactvolle manier kunnen bereiken

2) Hoe zullen jullie die missie waarmaken? 


Julie: Dat zullen we allereerst doen via onze lokale content en veelheid aan platformen. Kijkers verwachten van ons dat we veel en kwalitatief hoogstaande programma’s produceren. Die rijkdom willen we niet alleen koesteren, we willen ook de brug vormen tussen merken en alle verhalen die we dagelijks op onze vele lokale platformen brengen. 

Ten tweede kennen we, dankzij onze rijke data en doorgedreven expertise in research, het mediagebruik van heel veel Belgen. Dankzij onze 400 journalisten, die dagelijks klaarstaan om kijkers, luisteraars en lezers te informeren en te inspireren, bereiken we in het Noorden elke dag 9 op 10 Vlamingen en in het Zuiden elke dag 7 op 10 Franstaligen. Cijfers waarop ik, in tijden van een gefragmenteerd medialandschap, best trots op ben.

Ten slotte zijn alle DPG Media merken aan de basis digitaal en omnichannel. Adverteerders die een doelgroep willen bereiken, hoeven bij ons dus niet in hokjes of kanalen te denken. Onze experts zoeken steeds naar creatieve oplossingen over de verschillende mediamogelijkheden heen om de ideale mediamix te bekomen.

"De juiste boodschap via de juiste kanalen op het juiste moment recht in het hart van de juiste doelgroep. Dat is waar het voor ons om draait."

Julie Neyman, Director Advertising

3) Betekent dit dat elke adverteerder bij jullie een campagne kan opstarten?

Julie: Absoluut! Ongeacht het doel of het budget: onze experts gaan graag met elke klant in gesprek. Elk merk, groot of klein, moet kunnen connecteren met de leefwereld van zijn/haar doelpubliek. Daarom werken we elke dag hard aan het verbeteren van onze eigen content en kanalen. We willen merken toegang geven kunnen tot omnichannel conversaties, ofwel via self-service platformen ofwel via op maat gemaakte aanbiedingen. 

Met onze nieuwe missie gaan we ook graag een stap verder. We willen inzetten op lange termijn relaties met klanten en partnerships afsluiten die versterkend werken. Een ding is zeker: bij ons kan je altijd terecht voor een informele babbel met een kopje koffie. Of je het nu wil hebben over een campagne, een strategische oefening of een sterk partnership.

4) Waar maakt DPG Media Advertising volgens jou het verschil?

Julie: Dat brengt me terug bij de drie pijlers die onze missie moeten waarmaken: onze sterke lokale merken en content, ons omnichannel bereik en onze relevante, inzichtelijke data. We houden de vinger aan de pols en bieden expertise en tools, van ‘s ochtends tot ‘s avonds, van het Noorden tot het Zuiden, op papier, op het scherm, on air en online. We geven de maatschappelijke tendensen  mee vorm en loodsen merken recht naar het hart van 11 miljoen Belgen. De juiste boodschap via de juiste kanalen op het juiste moment recht in het hart van de juiste doelgroep. Dat is waar het voor ons om draait. 

Ontdek ons nieuwe verhaal